П'ятизірковий готель Bristol Hotel 5 * Odesa: вікенд у серці Одеси із розкішшю історії та смаку

Bristol
Уявіть, як історія, архітектурна велич та сучасний комфорт зливаються в одне ціле. Bristol — це справжній символ Одеси, в якому гармонійно переплітаються минуле й сьогодення.

Побудований наприкінці XIX століття за проєктом геніальних архітекторів Олександра Бернардацці та Адольфа Мінкуса, Bristol став уособленням витонченості стилю необароко. Мармурові сходи, фрески та ліпнина, що відновлювалися за старовинними фотографіями, зачаровують з першого візиту. Готель — ніби машина часу, яка переносить нас в епоху, коли найменша деталь мала значення. 

Сьогоднішній Bristol Hotel — це справжня перлина Одеси. Королівський інтер’єр у насичених червоних і зелених тонах, ретельно відновлений за історичними матеріалами та фотографіями, натхненний задумом Бернардацці, гармонійно поєднується із сучасними зручностями для максимального комфорту гостей. Тут є все для комфортного перебування: від розкішних номерів із меблями найкращих італійських фабрик до фітнес-залу та преміального SPA-центру з панорамним видом. Утім, окреме захоплення викликає гастрономічна магія, створена в легендарному ресторані зі 125-річною історією. 

Інтер’єр ресторану, прикрашений мозаїкою з 10 видів італійського мармуру, венеціанськими дзеркалами та теплим освітленням, створює відчуття елегантного затишку. Вишукані дерев’яні меблі, порцелянові статуетки та літня тераса додають закладу особливого шарму та дійсно неповторної атмосфери. 

Ресторан Le Grand Café Bristol є серцем Bristol Hotel, а також улюбленим смачним місцем одеситів і must-visit-точкою для гостей міста. Тут, під керівництвом бренд-шефа Айка Вейшторта, кулінарія перетворюється на мистецтво. Айк вміє майстерно поєднувати традиційні рецепти з сучасними техніками, додаючи до кожної страви частинку душі Одеси завдяки використанню найкращих локальних продуктів. 

Le Grand Café Bristol має багату історію, адже у його стінах свого часу побували такі видатні постаті, як Анрі Барбюс, Леонід Утьосов, Богдан Ступка, Джон Малкович, Віллі Бредель, Джеймс Олдрідж, Теодор Драйзер та Арманд Хаммер. Сьогодні ресторан працює у форматі fine dining, пропонуючи гостям вишукану кухню, що поєднує традиції та сучасність. В меню — переосмислені класичні страви від Айка Вейшторта, в яких поєднуються сучасні кулінарні техніки та витонченність класичних європейських рецептів. 

Ранок у Le Grand Café Bristol розпочинається з неквапливих сніданків, де гостей пригощають найкращими фермерськими сирами, сезонними фруктами та овочами з одеського регіону. З 7:00 до 11:00 тут сервірують страви, що передають автентичний смак Одеси: фаршировану рибу, тюлечку на хрустких тостах та форшмак по-одеськи.

«Я просто бачу і відчуваю їх — смакові поєднання і подачі. Беру за основу класичний європейський рецепт страви та інтерпретую його за власним баченням. Це завжди симбіоз традицій та  новаторства. Існує рівень сприйняття їжі, коли естетична насолода та смак домінують над потребами шлунку. Саме такий підхід я застосовую у створенні меню», — ділиться своїм баченням талановитий Айк Вейшторт.

Декілька цікавих фактів про Айка Вейшторта: майбутній зірковий шеф народився і виріс у Вірменії, де й розпочав свою гастрономічну карʼєру. Він очолював ресторан Seasons у Єревані, працював бренд-шефом Matagi та Villamore в Дубаї, а також здобув безцінний досвід у престижних ресторанах по всьому світу: Smoked Room, Coque з двома зірками Michelin в Іспанії, AOC у Данії, ZIA Restaurant у київському Fairmont Grand Hotel. Навчання та співпраця з мішленівськими шефами сформували його як справжнього майстра гастрономії. 

Вікенд, проведений у готелі Bristol, став для мене таким необхідним нині фізичним і ментальним перезавантаженням. А ще, безперечно, подарував неповторне гастрономічне задоволення. Ранковий сніданок у ресторані розпочинався з традиційних одеських страв, ніжно поєднуючи їх із багатими ароматами кави з п’яти різних країн — від сонячної Ефіопії до запашної Бразилії. Усі продукти — локальні, свіжі, з одеських фермерських ринків, де кожен інгредієнт зберігає частинку цієї унікальної землі. Кожна страва ніби оживала, розповідаючи свою власну історію міста: багатогранну, емоційну, живу, як сама Одеса. 

Особливо запам’ятався вечір, коли Айк особисто презентував фірмові страви Le Grand Café Bristol. Його авторська інтерпретація класичного тартару з яловичини з кремом із печених перців та соусом Мацухіса — це витвір мистецтва: ніжне філе, соус Харіса, французька гірчиця, червона цибуля, каперси, тісто Катаїф, трюфельна паста, жовток су-від та естетика подачі, яка влучає у саме серце. Ідеальним завершенням вечері став елегантний десерт — мус з халви з морозивом із запечених лимонів.

«У мистецтві кулінарії кухарі — це художники. Пробувати завжди щось нове та готувати для різних людей — як виставляти картини у різних країнах світу», — зазначає Айк, і це дійсно відчувається в кожній страві. Кожен його рецепт — це справжній діалог між класичними традиціями та інноваційними підходами, де кожен інгредієнт виступає як частина великого художнього полотна.

Варто додати декілька слів про релакс у стилі Bristol. Після насиченого дня слід завітати у SPA-простір. Басейн із панорамним видом на мальовничі вулиці Одеси, римська парна з підігрівом мармурових лежаків, фінська сауна та професійний масаж — це місця, де тіло й душа віднаходять гармонію. Крім того, у SPA Bristol представлені естетичні та лікувальні процедури від всесвітньо відомих французьких брендів — для справжніх поціновувачів косметології. А тим, хто тримає тіло в тонусі, неодмінно сподобається велика фітнес-зона з тренажерами для кардіо і сучасними пристроями для силових тренувань. 

Цього року легендарний гранд-готель Bristol Hotel 5* Odesa відзначає 125-річчя. Це велике свято супроводжується низкою ексклюзивних акцій, зокрема пропозиції на проживання, святкування Нового року, захоплюючі розіграші подарунків, а також оновлене меню у ресторані, тематичні заходи і партнерства, що нагадають про важливу роль готелю в культурному та соціальному житті Одеси. 

Понад століття готель приймав іменитих гостей, місцеву та міжнародну богему: від видатних письменників і музикантів до зірок кінематографа, режисерів і журналістів. Серед його гостей були легендарні міжнародні політичні діячі, артисти естради, театру та кіно. І сьогодні Bristol Hotel 5* продовжує залишатися місцем, де ви можете зустріти світову зірку навіть за сніданком. Це готель з душею, де відчуваєш тепло Одеси, її багату історію та сучасну енергію. Тут абсолютно все, від посмішки на рецепції до подачі вишуканої вечері, створює виняткову атмосферу. І коли залишаєш цей готель, то розумієш, що Bristol Hotel 5* Odesa — це не просто про комфорт. Це про емоції, які залишаються з тобою надовго, про момент, коли сам готель стає частиною вашого незабутнього досвіду. 

Фото: пресслужба

Салат з хурмою, мандарином та сиром Dorblu
Попередній матеріал
Салат з хурмою, мандарином та сиром Dorblu — просто та вишукано
Новини партнерів